Csallós Krisztina vagyok,

A Child of four hills kennel név tulajdonosa. Sok évvel ezelőtt költöztünk ebbe a csodálatos falucskába, amely a dombok hajlatában fekszik. Innen választottam kennel nevünket is, „négy domb között született”.

A border collie-t többféle fórumon kiáltották már ki a világ legintelligensebb kutya fajtájává. Én leginkább az
emberközeliségük miatt, a rendkívüli tanulékonyságuk, kedvességük, aktivitásuk, és a játékosságuk miatt választottam ezt a fajtát.

 

Igencsak nagy próbatétel elé állítottam magunkat a költözéskor, de a faluban élő emberek nagy része minden segítséget megadott ahhoz, hogy le tudjunk telepedni Nyimben. Nagyon összetartó a falu közössége. A felnőttek, gyerekek is név szerint ismerik már a kutyáimat lovamat, segítenek, hogy hol tudok szénát gyűjteni a lovamnak, behozni a takarmányt, egyáltalán bármiben kérek segítséget minden esetben találok olyan embert aki tud, és akar is segíteni. Én és a kis állatkáim igyekszünk meghálálni a jó szándékot, és bármilyen rendezvény van a faluban, gyereknap, falunap, lemegyünk lovagoltatni, vagy lovas bemutatót tartani, igény szerint.
Sunny-val lovas polgárőr járőr szolgálatba is megyünk Nyim külterületére, szemmel tartani a környezetünket mindenféle szeméttel telerakó embereket.

2010. április 24-én sikerült megnyitnom a kutyáknak készített agility pályámat, ahová szívesen járnak ki a városból a kutyás gazdik gyakorolni, edzeni. Alkalmas versenyre való felkészítéshez is, mivel az akadályok az előírt szabvány méretek alapján készültek, de szórakozásra, kikapcsolódásra is remek alkalmat nyújt.
Mivel a border collie fajtának a fő „profilja” a terelés, négy birkámat azért vásároltam, hogy a kutyákkal megtanuljunk terelni, és ha lehetőségem nyílik rá, versenyen is részt tudjunk venni.
Májusban összehívtam egy border collie találkozót, ahová az ország nyugati feléből szinte minden honnan érkeztek kutyák és gazdik. Főztünk, játszottunk a kutyáinkkal, és közben megbeszéltük tapasztalatainkat.